Σάββατο 6 Απριλίου 2019

ΕΒΔΟΜΑΔΑ STEM ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Την εβδομάδα 22-28 Απριλίου γιορτάζονται στην Ευρώπη οι επιστήμες STEM(science,technology,engineering,mathematics) με ενδιαφέρουσες δράσεις που διοργανώνονται από τα συμμετέχοντα σχολεία.


Μετά λοιπόν από την επιτυχημένη εβδομάδα κώδικα, τον Οκτώβριο, συνεχίζουμε και στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων στο σχολείο μας  για την ευρωπαϊκή εβδομάδα stem οι οποίες όμως θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα 15-19 Απριλίου λόγω των πασχαλινών διακοπών. 

               Η θεματική μας είναι η ακόλουθη

Δύο παιδιά του 21ου αιώνα που αγαπούν την Ιστορία αλλά και τη ρομποτική,επηρεασμένα από την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης την άνοιξη του 1500 π.Χ. αλλά και τις γνώσεις τους πάνω στην τεχνολογία και τη ρομποτική,σχεδιάζουν ένα φανταστικό ταξίδι στο χρόνο.Τι θα μπορούσαν να κάνουν αν μπορούσαν να βρεθούν στην Σαντορίνη εκείνη την άνοιξη;

Οι επιλογές πολλές ,τι θα επιλέξει όμως το κάθε παιδί;

Και όχι μόνο του.Ξέρετε, υπάρχουν προϋποθέσεις.Τα παιδιά μας έχουν κάνει τα πρώτα βήματά τους στην ρομποτική,στα πραγματικά  όμως πρώτα τους βήματα,ποιος είχε σταθεί δίπλα τους;

Ο παππούς και η γιαγιά μήπως; Αυτούς θα πάρουν τα παιδιά μας από το χέρι να τους φέρουν στο σχολείο μας να προγραμματίσουν μαζί το ρομποτάκι μας.

Θα δοθεί στα παιδιά πρόγραμμα για να δηλωθεί η συμμετοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου